I Libanon stræber kvinderne efter evig ungdom. Det er vigtigt at se frisk og sexet ud, og plastikkirurgi er derfor blevet en naturlig del af det at være kvinde. Der bliver foretaget omkring 1,5 millioner plastikoperationer hvert år i Libanon, og landet har som det første i Mellemøsten gjort det muligt at optage lån i banken for at få finansieret en plastikoperation. En tur under kniven er derfor ikke kun for de velhavende, men er blevet en trend for alle landets klasser, både kristne og muslimer. 


Plastikoperationer er populære i alle aldersgrupper, og nogle starter, når de er i 16 års alderen. Plastikkirurgerne i Libanon anbefaler, at man starter med Botox, når man er i 20'erne, da resultatet vil blive bedre på længere sigt. Mange unge libanesere får plastikoperationer i gave til deres fødselsdage, bachelorfester eller når de skal til bal på deres skole. 


Beiruts gader er spækket med skønhedssaloner. Salonerne er ofte i flere etager og tordner sig op i selv de smalleste gader. Her kan man komme inden arbejde og skole og få lagt makeup eller få fjernet samtlige hår på kroppen med en laser. Eller man kan komme og få en oxygen drik, der med det samme får en til at se yngre ud. Langs motorvejene står der kæmpe reklamesøjler med billeder af smukke og oftest vestlige kvinder, som reklamerer for forskellige skønhedsprodukter. Som kvinde kan det være svært ikke at spejle sig i andre, når man går gennem gaderne.

Hanaa Bouhamdan fik opereret sin næse mindre for fem dage siden. Blodet fra knoglen er løbet ud i hendes kinder og øjne, hvilket er normalt efter en næseoperation. Ugerne efter en næseoperation er som regel meget smertefulde og Hanaa Bouhamdan må tage fri fra sit arbejde og tage mange smertestillende piller.

info
×

Sylvie Jorge er lam i den ene side af sit ansigt. Hun prøver derfor at kompensere ved at få fyldninger i læberne, så de udligner hinanden i begge sider. 

info
×

Dr. Chadi Murr opererer den 38-årige Nathalie Helous næse mindre. Operationen tager omkring 1,5 time, hvor kirurgen går ind og sliber noget af knoglen af på næsens bule. I Mellemøsten er næserne ofte større og bredere, hvor de vestlige næser er smallere. "Det er min første plastikoperation, og jeg håber, at den vil give mig bedre selvtillid."

info
×

Maya Hassan var 19 år, da hun fik opereret sin næse mindre. Maya måtte fortælle sin mor, at hun var nødt til at få lavet en næseoperation på grund af vejrtrækningsproblemer for at få lov. Maya Hassan studerer på American University of Beirut og kan se at plastikoperationerne er en sæsonting. ”På universitetet kan man altid se efter jule- og sommerferierne, at mange af pigerne vender tilbage med plaster på næsen. Hvis de får lavet operationerne i ferierne, har sårene tid til at hele.”

info
×

Christine Habre får fillers i hendes læber, hvilket kan være ret smertefuldt. Forskellen mellem fillers og Botox er, at Botox går ind og lammer bestemte muskler i ansigtet, så der ikke opstår rynker. Fillers er en gel, som går ind og udfylder ansigtsrynker, så de glattes ud og som giver fylde i læber, kindben og hage. 

info
×

Marie Khoury sidder i en skønhedssalon og venter på, at hendes niece får ordnet hår. Marie Khoury har fået lavet mange plastikoperationer, siden hun flyttede til Libanon. ”I Canada var jeg ligeglad med, hvordan jeg så ud. Så flyttede jeg til Libanon, hvor alle vil være smukke. Og nu er jeg blevet afhængig af plastikkirurgi.”

info
×
Using Format